آموزش نوین سئو و تکنیک ها

آموزش تکنیکال سئو

آموزش نوین سئو و تکنیک ها

آموزش تکنیکال سئو

فروش داده‌های مکانی کاربران به مؤسسات تبلیغاتی توسط چندین اپلیکیشن محبوب iOS

طبق جدیدترین تحقیقی که به عمل آمده، چندین اپلیکیشن محبوب سیستم‌ عامل iOS داده‌های مکانی کاربران را در اختیار بنگاه‌های درآمدزایی می‌گذارند.

براساس پژوهش جدیدِ گروهی از متخصصانِ امنیت، چندین اپلیکیشن محبوبِ iOS به‌صورت مخفی، داده‌های مکانی ده‌ها میلیون کاربر را با بنگاه‌های درآمدزایی شخص‌ثالث به‌اشتراک می‌گذارند.

با این حال، برای دسترسی به این داده‌ها توسط اپلیکیشن، نیاز به صدور اجازه‌ از سوی کاربر است؛ اما از آنجایی که برنامه‌هایی چون هواشناسی، تناسب‌اندام و غیره به موقعیت مکانی کاربر دسترسی دارند، اشتراک‌گذاری این داده‌ها کارِ چندان سختی نیست. طبق این تحقیق، معمولاً اپلیکیشن‌های رایگان چنین شیوه‌ای را به‌عنوان درآمدزایی انتحاب می‌کنند.

محققان امنیتی می‌گویند که در بسیاری موارد، مکان‌های دقیق و دیگر اطلاعات حساس و قابل شناسایی را همیشه و همیشه با اشخاص ثالث به اشتراک می‌گذارند.

ویل استارفاخ، یکی از پژوهشگرانِ این پروژه می‌گوید:

معتقدم که مردم باید از تمام اپلیکیشن‌های موجود بدون هرگونه ترس از اشتراک‌گذاری داده‌های حساس، استفاده کنند؛ به این مفهوم که افراد از ارسال مخفیانه اطلاعاتشان به افراد و مؤسسات ناشناس هراسی نداشته باشند.

با استفاده از ابزارهای رصد‌کننده‌ی ترافیکِ اپلیکیشن‌ها، محققین این پروژه ۲۴ اپلیکیشن iOS را یافتند که مجموعه‌ای از داده‌های مکانی را جمع‌آوری می‌کردند؛ از بلوتوث گرفته تا نام شبکه‌ی وای‌فایی که کاربر به آن متصل است. افزون بر این، داده‌های دیگری نظیر موقعیت شتاب‌سنج، میزان شارژ باتری و نام شبکه‌ی سیم‌کارت نیز در اختیار مؤسسات درآمدزایی قرار داده می‌شود.

این مؤسسات با خرید داده‌های یادشده از توسعه‌دهندگان، سعی در گسترش دیتابیس خود و نمایش دقیق‌تر تبلیغات براساس علایق و موقعیت مکانی کاربران دارند.

با این وجود، در حالی که بسیاری از متخصصان امنیت، داده‌های جمع‌آوری شده را جزو طبقه‌ی حساس دسته‌بندی نمی‌کنند؛ اما به باور استارفاخ، مختصات عرض و طول جغرافیایی می‌تواند محل دقیق شما را روی نقشه مشخص کند.

شما می‌توانید پایین‌تر نام برخی از این اپلیکیشن‌ها را مشاهده کنید.

ASKfm: اپلیکیشنِ پرسش و پاسخِ ناشناس با محوریت نوجوانان است که تاکنون بیش‌از ۱۴۰۰ نفر، دیدگاه‌ خود را درباره‌ی آن در اپ‌استور به‌اشتراک گذاشته‌اند. این اپلیکیشن که چندین میلیون کاربر را جذب خود کرده، ادعا می‌کند که داده‌های مکانی کاربر با هیچ‌شخص دیگری در میان گذاشته نمی‌شود؛ اما طبق تحقیقِ اخیر، برنامه‌ی یادشده این داده‌ها را به دو شرکت با نام‌های AreaMetrics و Huq ارسال می‌کند. با این حال، سازنده‌ی این اپلیکیشن این شیوه‌ را متناسب با استاندارهای صنعتی می‌داند که توسط کاربران مورد قبول واقع شده است.

NOAA Weather Radar: از میان میلیون‌ها کاربرِ این اپلیکیشن، ۲۶۶ هزار نفر دیدگاهشان را درباره‌ی آن در اپ‌استور ثبت کرده‌اند. در این برنامه، دسترسی به موقعیت مکانی برای نمایش اطلاعات آب‌و‌هوا تقاضا می‌شود. در بررسی‌های صورت‌ گرفته در ماه مارس مشخص شد که برخی از اطلاعات کاربران به سه شرکت با نام‌های Factual، Sense360 و Teemo‌ ارسال می‌شوند؛ با این حال، بلافاصله پس از این خبر، کدهای مربوط به این بخش از اپلیکیشن حذف شد. توسعه‌دهنده‌ی این برنامه اتفاق یادشده را ناشی از آزمایش محدود و مختصر آن‌ها عنوان کرده است.

Homes.com: یکی دیگر از اپلیکیشن‌های محبوب، Homes.com است که برای نمایش خانه‌های نزدیک به شما، تقاضای دسترسی به موقعیت مکانی می‌کند. در بررسی که سال گذشته صورت گرفت، اطلاعات به مقصدی با نام AreaMetrics ارسال می‌شد؛ اما طبق گفته‌ی توسعه‌دهنده، قطعه کدی که این کار را انجام می‌داد، اکنون غیرفعال شده است.

این لیست به‌همین جا خلاصه نمی‌شود و نام‌هایی چون Perfect365، Sense 360 و Cuebiq از دیگر نام‌های مطرح در این فهرست هستند.

با این اوصاف، مسلماً نام‌های فوق تنها بخش کوچکی از حجم انبوه چنین اپلیکیشن‌هایی را تشکیل می‌دهد. باتوجه به اینکه بسیاری از اپلیکیشن‌های شیوه‌ی رایگان با تبلیغات درون‌برنامه‌ای را برگزیده‌اند؛ این احتمال وجود دارد که بسیاری از آن‌ها برای کسب درآمد بیشتر، داده‌های کاربران را به این مؤسسات تبلیغاتی واگذار کنند.

نکته‌ی حائز اهمیت این است که هیچکدام از برنامه‌های فوق به‌صورت قانونی این کار را انجام نمی‌دهند؛ از این رو کاربر در جریان ارسال داده‌های خود به مؤسسات شخص‌ثالث نیست.

در همین راستا، اپل قصد دارد از ماه آتی میلادی، کنترل بیشتری روی اپلیکیشن‌های تازه‌وارد و آپدیت‌های جدید داشته باشد. طبق اعلام این شرکت، از ماه آینده، تمامی اپلیکیشن‌های جدیدالورود و آپدیت‌های تازه که برای اپلیکیشن‌ها منتشر می‌شوند، باید نحوه‌ی دسترسی به داده‌های کاربران و چگونگی استفاده از آن‌ها را به اپل توضیح دهند.

حال باید دید که آیا اقدام اپل می‌تواند تأثیر مثبتی در دسترسی بی‌قید و شرط این توسعه‌دهندگان به اطلاعات حساس و خصوصی ما داشته باشد؟


زومیت

مصاحبه با پژوهشگر هوش مصنوعی شرکت فیسبوک

محققان هوش مصنوعی به دنبال راهی برای آموزش تفکر و تصمیم‌گیری به کامپیوتر هستند؛ جالب است ببینیم این افراد در یک روز کاری چه فعالیت‌هایی انجام می‌دهند.

آنجلا فن، یک محقق هوش مصنوعی در شرکت فیسبوک است و هر روز کارهایی انجام می‌دهد که شاید کمتر کسی درک درستی از آن داشته باشد. اغلب مردم با مفهوم هوش مصنوعی آشنایی زیادی ندارند اما فن از انتخاب موقعیت شغلی خود راضی و خوشحال است. او می‌گوید:

کار کردن روی پروژه‌های تحقیقاتی که قرار است کاربردهای زیادی در آینده داشته باشند بسیار جذاب است.

فن بعد از ورود به دانشگاه تصور می‌کرد درنهایت دکتر یا پرستار خواهد شد اما هرگز فکر نمی‌کرد که وارد حوزه‌ی هوش مصنوعی شود. او مدتی به رشته‌های سلامت عمومی و علوم امراض مسری علاقه‌مند بود اما در نهایت رشته‌ی آمار را انتخاب کرد. فن بعد از مدتی متوجه شد به کمک کدنویسی می‌تواند داده‌ها را راحت‌تر دست‌کاری و تحلیل کند درنتیجه به علوم کامپیوتر نیز علاقه‌مند شد. این مسیر درنهایت او را به سمت کارآموزی در زمینه‌ی دانش داده هدایت کرد و در حال حاضر به‌عنوان دانشمند داده در شرکت فیسبوک کار می‌کند.

فن بعد از پیوستن به فیسبوک با تیم تحقیقاتی هوش مصنوعی این شرکت آشنا شد و از آنجایی که علاقه‌ی زیادی به انجام این کار داشت، درخواست داد تا به این بخش منتقل شود. او می‌گوید:

من اعتمادبه‌نفس زیادی در مورد رزومه‌ام نداشتم اما به هر حال باید تلاش خودم را می‌کردم و بسیار خوشحالم که این کار را انجام دادم.

در ادامه بیشتر با روند کاری او به‌عنوان محقق هوش مصنوعی در شرکت فیسبوک آشنا می‌شویم.

Angela Fan

عوض کردن تیم کاری چه احساسی دارد؟

در فیسبوک، کارمندان را تشویق می‌کنند در سایر تیم‌ها کار کنند. یکی از دلایلی که می‌خواستم در شرکت فیسبوک باشم فرآیندی به نام بوت کمپ بود. به این صورت که متقاضیان بعد از استخدام در شرکت و صحبت کردن با هر تیم و انجام پروژه‌های کوچک انتخاب می‌کنند در کدام تیم حضور داشته باشند. بعد از این روند و بعد از گذشت یک سال کارمندان می‌توانند یک ماه در تیم دیگر مشغول به کار شوند تا ببیند آیا از انجام کار جدید لذت می‌برند یا خیر. فرآیند انتخاب تیم دلخواه در فیسبوک آرام و حساب شده است.

من فکر می‌کنم جابه‌جایی در بخش‌های مختلف شرکت و انتخاب حوزه‌ی کاری بسیار مهم است. برای انجام این کار تنها به صحبت کردن با مدیر بخش بسنده نکنید بلکه با تک‌تک اعضای تیم ارتباط برقرار کنید. در مورد نحوه‌ی انجام کار و پروژه‌های موجود صحبت کنید. پیش از هر کاری علاقه‌مندی‌های خود را در ذهن مرور کنید و ببینید آیا کار کردن در این تیم انتظارات شما را برآورده می‌کند یا خیر.

هوش مصنوعی را چگونه تعریف می‌کنی؟

هوش مصنوعی یک رشته‌ی علمی است که به کامپیوترها یاد می‌دهد مانند انسان فکر کرده و تصمیم‌گیری کنند. در فیسبوک هوش مصنوعی در امکاناتی مانند ترجمه‌ی خودکار زبان، اضافه کردن افکت‌های جذاب به عکس، رتبه‌بندی پست‌ها در فید کاربر و مسدود کردن محتوای توهین‌آمیز استفاده می‌شود. معمولا گفته می‌شود هوش مصنوعی به هیچ‌کس یا هیچ‌چیز وابسته نیست و به صورت کاملا خودکار انجام می‌شود در صورتی که چنین چیزی صحت ندارد. هوش مصنوعی امروزه تنها به اندازه‌ی یک سگ یا گربه هوشمند شده است. البته روند پیشرفت تا اینجا بسیار خوب بوده است اما راه درازی در پیش دارد.

تصور اشتباه دیگر در مورد هوش مصنوعی این است که به زودی جایگزین انسان‌ها در محیط کار می‌شود. چنین حرفی نیز درست نیست و به طور کلی هوش مصنوعی مکمل انسان‌ها و کارشان است. به‌عنوان مثال هوش مصنوعی به پزشکان کمک می‌کند سلول‌های سرطانی را در تصاویر پزشکی سریع‌تر پیدا کنند درنتیجه پزشکان زمان بیشتری برای برنامه‌ی درمان بیمار در اختیار خواهند داشت.  

Angela Fan

یکی از روزهای عادی کاری خودت را برای ما تعریف کن

صبح‌ها معمولا در صحبت‌های تحقیقاتی یا جلسات مطالعه شرکت می‌کنم. همکاران من در این جلسات در مورد کار خود یا مطالبی که خوانده‌اند صحبت می‌کنند. سپس ایمیل‌ها را پاسخ می‌دهم و یک مقاله‌ی علمی می‌خوانم و آن را با تجربه‌های خودم مقایسه می‌کنم تا ببینیم دیگران با داشتن ایده‌های مختلف در مورد یک الگوریتم تا چه اندازه موفق بوده‌اند.

بعد از ناهار به همراه سایر اعضای تیم مشغول کد زدن و کسب تجربه‌های جدید می‌شوم. من بعدازظهر پنجشنبه‌ها را به ملاقات با کارآموزان اختصاص داده‌ام، روند کاری پروژه‌هایی که مدیریت می‌کنم را بررسی کرده و طی جلساتی که داریم در مورد کارهای آینده، ایده‌های جدید می‌دهیم. دوست دارم زمان بیشتری به جلسات طوفان فکری اختصاص دهم زیرا بحث مداوم، فکر انسان را باز می‌کند.

در حال حاضر پروژه‌ای هست که از انجام آن هیجان زده باشی؟

من به طور کلی روی پروژه‌های تولید متن کار می‌کنم. این پروژه‌ها روی چگونگی بهبود و توسعه‌ی مدل‌های نوشتن متن تمرکز می‌کنند که یکی از کاربردهای آن ترجمه است. مانند مدلی که یک جمله به زبان فرانسه را می‌خواند و در حال خواندن، آن را به زبان انگلیسی قابل فهم تبدیل می‌کند.

پروژه‌ای که در حال حاضر روی آن کار می‌کنم، استفاده از الگوریتم‌هایی است که مدل‌های ترجمه را قوی کرده و روی کارهای خلاقانه مانند نوشتن داستان کوتاه اعمال می‌کند. هدف نهایی ساختن مدل‌هایی است که سوژه‌ای مانند «داستانی در مورد یک ابرقهرمان» را بگیرد و یک یا دو پاراگراف در مورد آن متن تولید کند. این پروژه‌ی تحقیقاتی بسیار جالب است زیرا اکثر تولیدکنندگان متن روی جمله‌ها تمرکز می‌کنند نه روی پاراگراف. ساختن الگوریتم‌هایی که بتواند چندین جمله‌ی مرتبط با یکدیگر تولید کند چالش بزرگی است.


https://www.zoomit.ir/2018/9/9/286526/interview-ai-researcher-at-facebook/

هرآنچه تاکنون از مدل‌های آیفون‌ 2018 اپل می‌دانیم

اپل شهریورماه گذشته با رونمایی از آیفون ۱۰ با طراحی جدید و ویژگی‌های شگفت‌انگیز، فصل جدیدی از تاریخ گوشی‌های هوشمند را رقم زد. کوپرتینونشین‌ها در آیفون جدید با بهره‌گیری از نسل بعدی سیستم احراز هویت بیومتریک با نام فیس آیدی، دکمه‌ی هوم را از طراحی گوشی کنار گذاشتند و به چشم‌انداز خود در ساخت آیفونی کاملا تمام‌صفحه یک قدم نزدیک‌تر شدند.

به جبران از دست رفتن دکمه‌ی هوم، مجموعه‌ای از ژست‌های ناوبری جدید معرفی شدند که به گفته‌ی جاناتان آیو، تعامل ما با آیفون‌‌هایمان در سال‌های آینده بر پایه‌ی آن‌ها شکل خواهد گرفت. هرچند آیفون ۱۰ مسیر کاملا متفاوتی را پیمود؛ اما آیفون ۸ و ۸ پلاس از همان طراحی آشنای پیشین که در طول ۱۰ سال گذشته به‌تدریج تکامل یافته بود، بهره گرفتند. در نتیجه اپل در سال ۲۰۱۷ برخلاف رویه‌ی پیشین خود، سه مدل مختلف از آیفون را معرفی و به بازار عرضه کرد.

اکنون در سال ۲۰۱۸، اپل قصد دارد طراحی پرچمداران دیروز خود را کنار بگذارد و در کنار جانشین آیفون ۱۰ دو مدل دیگر با طراحی تمام‌صفحه و نمایشگر بریده معرفی کند؛ بنابراین دیگر وقت آن رسیده است که برای همیشه با دکمه‌ی هوم و سیستم احراز هویت تاچ آیدی خداحافظی کنیم، این سه مدل مثل همیشه در ماه سپتامبر (شهریور) طی مراسمی اختصاصی رونمایی خواهند شد؛ اما تا این لحظه اطلاعات و اخبار بسیاری از آن‌ها منتشر شده است. برای بررسی هر آنچه تاکنون درباره‌ی آیفون‌های ۲۰۱۸ می‌دانیم با زومیت همراه باشید.

2018 iPhones

در تصویر بالا می‌توانید نمایی کلی از آیفون‌های ۲۰۱۸ را با ویژگی‌ها و قابلیت‌های مورد انتظار از هر سه مدل مشاهده کنید. جزئیات مربوط به این گوشی‌ها صرفا براساس شایعات منتشرشده تاکنون و حدس و گمان تحلیلگران در تصویر درج شده است؛ در نتیجه نمی‌توان نسبت به صحت آن‌ها به‌طور کامل اطمینان داشت. در ادامه به بررسی تمام احتمالات مطرح‌شده می‌پردازیم.

اسامی آیفون‌های ۲۰۱۸

۲۰۱۸ می‌تواند سالی باشد که اپل از ترتیب کاملا جدیدی برای نامگذاری آیفون‌ها استفاده کند. براساس شواهد، اپل در انتخاب نام آیفون‌های ۲۰۱۸ با چالش روبه‌رو بوده و تاکنون اسامی آن‌ها را بارها تغییر داده است. هرچند تاکنون نام‌های مختلفی مطرح شده است؛ اما فعلا هیچ مدرک مطمئنی از اسامی قطعی آیفون‌های نسل بعدی اپل در دست نیست و ما نیز در ادامه برای اشاره به آن‌ها از عنوان آیفون‌‌های ۲۰۱۸ یا اندازه‌ی نمایشگر هر کدام استفاده خواهیم کرد.

اپل سال گذشته با معرفی آیفون‌های ۸ و ۸ پلاس سنت همیشگی خود را در نامگذاری گوشی‌های هوشمند با استفاده از حرف اس کنار گذاشت و برای نامیدن آیفون ویژه‌ی دهمین سالگرد نیز از عدد ۱۰ رومی (X) استفاده کرد. در نتیجه هنوز نمی‌دانیم که نحوه‌ی نامگذاری آیفون‌های بعدی دقیقا به چه صورت خواهد بود؛ اما براساس جدیدترین خبرها، ظاهرا اپل قصد دارد امسال مجددا رویه‌ی پیشین خود را در پیش بگیرد و برای آیفون ۵.۸ اینچی از نام iPhone Xs (بخوانید آیفون ۱۰ اس) و برای آیفون ۶.۵ اینچی از نام iPhone Xs Max (آیفون ۱۰ اس مکس) استفاده کند. از آنجایی که حرف «اس» همیشه در نام آیفون‌هایی به‌کار می‌رفت که از نظر طراحی مشابه نسل پیشین خود بودند، منطقی است که اپل برای نامیدن آیفون‌های پرچمدار امسال که از نظر ظاهری تفاوتی با آیفون X ندارند، نام Xs را درنظر گرفته باشد.

آیفون X اس اپل / Apple iPhone Xs

هما‌ن‌طور که اشاره شد، اپل از سال ۲۰۱۱ و با معرفی آیفون ۴ اس از ترکیب عدد و حرف اس برای نامیدن آیفون‌ها بهره گرفت و در سال ۲۰۱۳ نیز عنوان 5C را برای نامیدن آیفون ارزان‌قیمت خود با بدنه‌ی پلاستیکی انتخاب کرد؛ در حالی که هم‌اکنون برای اشاره به آیپد ۹.۷ اینچی تنها از نام «آیپد» و برای نامیدن آیپدهای رده‌بالا نیز از عنوان «آیپد پرو» استفاده می‌شود. در نتیجه، می‌توان این احتمال را مطرح کرد که اپل برای نامیدن آیفون‌های ۲۰۱۸ از به‌کارگیری اعداد دست بردارد و صرفا از عنوان آیفون استفاده کند.

آیفون Xs و Xs مکس احتمالا اسامی نهایی مدل‌های پرچمدار خواهند بود

با این حال، هنوز هیچ چیز مشخص نیست و ممکن است که اپل از هر نام دیگری بهره بگیرد. بر همین اساس، اسامی احتمالی دو مدل پرچمدار آیفون‌های ۲۰۱۸ یعنی آیفون ۵.۸ اینچی و ۶.۵ اینچی را در جدول زیر می‌توانید مشاهده کنید:

آیفون ۵.۸ اینچیآیفون ۶.۵ اینچی
آیفون ۱۱آیفون ۱۱ پلاس
آیفونآیفون پلاس
آیفونآیفون پرو
آیفون Xآیفون X پلاس
آیفون Xsآیفون Xs مکس
آیفون X2آیفون X2 پلاس

دو نام اول در جدول بالا یعنی آیفون ۱۱ و آیفون ۱۱ پلاس منطقی‌ترین گزینه‌هایی هستند که اپل می‌تواند برای نامیدن دو آیفون پرچمدار خود از آن‌ها بهره بگیرد، استفاده از این نام‌ها آسان است و با نگاه نخست نیز می‌توان فهمید که این دو مدل جانشین آیفون نسل قبلی ۱۰ هستند؛ با این حال، اپل برای اشاره به نسخه‌ی ۶.۱ اینچی آیفون چه نامی را انتخاب خواهد کرد؟

در مورد آیفون ۶.۱ اینچی، تا این لحظه هیچ خبری منتشر نشده است و ما نمی‌دانیم که اپل چه برنامه‌ای برای نامیدن این دستگاه دارد. برخی منابع نام آیفون ۹ را مطرح کرده‌اند؛ اما منطقی نیست که اپل از عدد ۹ که سال آینده با عدد ۱۰ (X) تلاقی خواهد کرد، استفاده کند. بنا بر انتظارات، مدل ۶.۱ اینچی همانند آیفون SE نسخه‌ای مقرون به‌صرفه از گوشی هوشمند اپل خواهد بود؛ اما، آیفون SE به‌دلیل فرم فکتور کوچک و قیمت ارزانش مدلی منحصربه‌فرد از آیفون محسوب می‌شد و به‌نظر نمی‌رسد که اپل مدل ۶.۱ اینچی را به عنوان جانشین آن عرضه کند.

در هر صورت نمی‌توان احتمال پیوستن مدل ۶.۱ اینچی را به خانواده‌ی SE به‌طور کامل رد کرد. اگر اپل تصمیم به انجام چنین کاری گرفته باشد، پس احتمالا این مدل را با نام آیفون SE پلاس معرفی خواهد کرد؛ با این حال، تمام احتمالات مطرح‌شده فعلا در حد حدس و گمان است و به‌نظر می‌رسد که برای کسب اطمینان قطعی از برنامه‌های اپل در نامگذاری آیفون‌های امسال، چاره‌ای جز انتظار تا روز رونمایی از آن‌ها نداریم.

سه مدل آیفون با ظاهر یکسان؛ اما مشخصات متفاوت

اپل امسال نیز همچون سال گذشته اقدام به معرفی سه مدل آیفون خواهد کرد. جانشین آیفون ۱۰ همان نمایشگر ۵.۸ اینچی آیفون ۱۰ را با تراکم ۴۵۸ پیکسل‌براینچ (با وضوح تصویر ۱۱۲۵ × ۲۴۳۶ پیکسل) حفظ خواهد کرد و در کنار آن مدل بزرگ‌تر پلاس یا مکس با نمایشگر ۶.۵ اینچ و تراکم ۴۸۰ تا ۵۰۰ پیکسل‌براینچ (با وضوح تصویر ۱۲۴۲ × ۲۶۸۸ پیکسل) معرفی خواهد شد، این دو مدل، آیفون‌های پرچمدار ۲۰۱۸ اپل خواهند بود و از نمایشگرهای OLED با پشتیبانی از HDR و لمس سه‌بعدی بهره خواهند گرفت. Apple برای اشاره به نوع نمایشگر در تبلیغات خود از عنوان نمایشگر سوپر رتینا HD استفاده می‌کند.

iPhone 8 vs  2018 iPhones vs iPhone 8 Plusآیفون‌های ۲۰۱۸ در مقایسه با آیفون ۸ و ۸ پلاس. آیفون ۶.۵ اینچی با وجود بهره‌گیری از نمایشگر بزرگ‌تر تقریبا هم‌اندازه‌ی آیفون ۸ پلاس است.

همان‌طور که اشاره شد، در مراسم امسال، علاوه بر آیفون‌های پرچمدار ۲۰۱۸، یک مدل میان‌رده‌ی جدید نیز با نمایشگر ۶.۱ اینچی و تراکم ۳۲۰ تا ۳۳۰ پیکسل‌براینچ معرفی خواهد شد؛ با این حال، اپل در ساخت نمایشگر این مدل از پنل LCD استفاده خواهد کرد که در تبلیغات از آن با عنوان نمایشگر رتینا HD یاد می‌شود، نمایشگر مدل ۶.۱ اینچی احتمالا قادر به پخش محتوای HDR خواهد بود؛ اما براساس برخی گمانه‌زنی‌ها از لمس سه‌بعدی پشتیبانی نخواهد کرد.

براساس گزارش خبرگزاری دیجی‌تایمز، اپل به‌منظور دستیابی مدل ۶.۱ اینچی LCD به ظاهر تمام‌صفحه‌ی آیفون‌های پرچمدار، با کمپانی ژاپنی نیچیا (Nichia) وارد همکاری شده، این شرکت نوعی فناوری نور پس‌زمینه‌ی LED با نام تراشه‌ی 0.3t LED توسعه داده است که نیازمند اتصالاتی کوچک‌تر خواهد بود. در واقع این اتصالات هستند که اغلب اندازه‌ی حاشیه‌ی گوشی‌های LCD را تعیین می‌کنند. تراشه‌ی 0.3t LED در مقایسه با تراشه‌ی 0.4t LED فعلی از اتصالات کوچک‌تری بهره می‌گیرد و به‌کارگیری آن می‌تواند اندازه‌ی حاشیه را بین ۲ تا ۲.۵ میلی‌متر کاهش دهد.

هرچند LCD-های جدید، همسانی حاشیه‌ها را در هر طرف گوشی امکان‌پذیر می‌کند؛ اما براساس آخرین تصاویر منتشرشده از آیفون‌های ۲۰۱۸، مدل ۶.۱ اینچی به‌طور قطع در مقایسه با پرچمداران مجهز به نمایشگر OLED همچنان از اندکی حاشیه برخوردار خواهد بود؛ اما نوع نمایشگر LCD مد نظر اپل برای به‌کارگیری در آیفون میان‌رده هنوز مشخص نیست. برخی منابع گزارش می‌دهند که آیفون ۶.۱ اینچی از LCD-های فول‌اکتیو استفاده خواهد کرد؛ در حالی که وب‌سایت کره‌ای BusinessKorea معتقد است که این گوشی در واقع از همان نمایشگر MLCD+ که در گوشی هوشمند پرچمدار ال‌جی جی ۷ به‌کارگرفته شد، بهره خواهد گرفت.

2018 iPhonesهمان‌طور که در تصویر دیده می‌شود، آیفون میان‌رده‌ی ۶.۱ اینچی به‌دلیل بهره‌گیری از نمایشگر LCD، قدری حاشیه‌های بیشتری دارد.

ظاهرا هر سه مدل آیفون ۲۰۱۸ مجهز به شیشه‌ی محافظ گوریلا گلس ۶ خواهند بود. نسل جدید شیشه‌ی نشکن شرکت کورنینگ از دوام بیشتری بهره‌مند است و در مقایسه با نسل‌های پیشین در برابر سقوط مقاومت بیشتری از خود نشان می‌دهد. همچنین گفته می‌شود که اپل بخش عمده‌ای از نمایشگرهای OLED خود برای آیفون‌های سری ۲۰۱۸ را از سوی سامسونگ تامین خواهد کرد؛ اما ظاهرا نمایشگرهای مورد نیاز آیفون ۶.۵ اینچی را ال‌جی دیسپلی به‌دست اپل خواهد رساند؛ اما، اپل احتمالا برای تامین موجودی بیشتر نیم‌نگاهی به شارپ و ژاپن دیسپلی نیز خواهد داشت.

همان‌طور که در ابتدا اشاره شد، امسال سال خداحافظی با تاچ آیدی و حسگر اثر انگشت در آیفون‌ها است و اپل قصد دارد در هر سه مدل آیفون ۲۰۱۸، سیستم احراز هویت فیس‌آیدی را داخل فضایی کوچک در بالای نمایشگر و به همراه عناصر دیگر از جمله حسگرها، اسپیکر / میکروفون و دوربین جلو ارائه دهد. از آنجایی که آیفون ۱۰ نخستین نسل فیس آیدی را معرفی کرد، انتظار نمی‌رود که در آیفون ۱۱ تغییر نسلی در این فناوری اتفاق بیافتد.

براساس شایعات اولیه، بهبودهای کلی صورت‌گرفته در فیس‌آیدی احتمالا موجب کاهش اندازه‌ی بریدگی خواهد شد؛ با این حال، گزارش‌های جدیدتر تاکید کرده‌اند که طراحی بریدگی تا سال ۲۰۱۹ دستخوش تغییر نخواهد شد و مینگ چی کو، تحلیلگر موسسه‌ی International Securities نیز خاطر نشان کرده است که آیفون ۵.۸ اینچی و مدل بزرگ‌تر ۶.۵ اینچی به‌شدت به آیفون ۱۰ شباهت خواهند داشت.

با تعهد اپل به شارژ بی‌سیم، انتظار می‌رود که آیفون‌های پرچمدار ۲۰۱۸ همچنان در قسمت پشت از شیشه‌ی تقویت‌شده ساخته شوند و بین ساندویچ شیشه، فولاد ضد زنگ قرار بگیرد. اگر آیفون ۶.۱ اینچی مجهز به پنل پشت شیشه‌ای باشد، احتمال می‌رود که برای اتصال دو سطح شیشه‌ای به یکدیگر از آلیاژ آلومینیم استفاده شود.

یک عرصه که رقبا در آن از اپل پیشی گرفته‌اند، بهره‌گیری از رنگ در حین فرایند تولید شیشه و ساخت محصولاتی رنگی و جذاب است. آیفون ۱۰ همچنان تنها در رنگ‌های نقره‌ای و خاکستری فضایی موجود است و هیچ نسخه‌ای به رنگ قرمز از این گوشی به ویترین فروشگاه‌ها راه پیدا نکرد. حتی از نسخه‌ی طلایی رنگی که در ابتدا در اسناد کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) رؤیت شد نیز هرگز هیچ خبری نشد. ما می‌دانیم که اپل پیش از این با بهره‌گیری از پردازش رنگ هفت لایه، موفق به رنگ‌آمیزی شیشه‌ی آیفون و عرضه‌ی آیفون‌های ۸ و ۸ پلاس در رنگ‌های طلایی و قرمز شده؛ اما احتمالا این شرکت در رنگ‌آمیزی فولاد ضد زنگ به مشکل برخورده است.

iPhone 2018

براساس ادعای مینگ چی کو، اپل در نهایت آیفون‌های پرچمدار را در رنگ طلایی عرضه خواهد کرد. وی علاوه‌بر این می‌گوید آیفون ۶.۱ اینچی نیز در طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها از جمله آبی، قرمز، خاکستری، سفید و نارنجی موجود خواهد شد. تاکنون گزارش‌های ضد و نقیضی درباره‌ی رنگ‌های دقیق آیفون میان‌رده منتشر شده است. علاوه‌بر گزارش‌های اولیه، به‌تازگی تصاویری منتشر شده‌اند که آیفون ۶.۱ اینچی را در رنگ‌های قرمز، سفید، رز گلد و آبی نشان می‌دهند.

در هر صورت آنچه می‌توان با اطمینان گفت، این است که مدل میان‌رده در رنگ‌های بیشتری قابل سفارش خواهد بود. نمی‌توان با قطعیت گفت؛ اما از آنجایی که اپل ظاهرا در ساخت آیفون ۱۰ در رنگ‌های بیشتر با چالش روبه‌رو بوده است، آیفون ۶.۱ اینچی احتمالا همانند آیپاد تاچ از بدنه‌ای کاملا آلومینیومی ساخته خواهد شد؛ در نتیجه شاید نباید انتظار بهره‌گیری این مدل از پنل پشت شیشه‌ای و شارژ‌ بی‌سیم را داشته باشیم.

اپل پنسل و نمایشگر ۱۲۰ هرتز

با پشتیبانی آیپد ۲۰۱۸ از اپل پنسل، آیا منطقی است که اپل پشتیبانی از این قلم را به آیفون‌های ۲۰۱۸ نیز اضافه کند؟ در حال حاضر نمی‌توان به این سوال پاسخ قطعی داد. اگر اپل تصمیم به انجام این کار بگیرد، آیفون ۶.۵ اینچی می‌تواند با دست پرتری با گلکسی نوت ۹ سامسونگ به رقابت بپردازد.

iPhone with Apple Pencil

بنا به تجربه، اپل پنسل هنگام جفت شدن با نمایشگر ۱۲۰ هرتزی آیپد پرو می‌تواند بهترین عملکرد را داشته باشد و در ترکیب با نمایشگر ۶۰ هرتزی آیپد امروزی نمی‌تواند آن نرمی و روانی مطلوب کاربران را ارائه دهد. هما‌ن‌طور که پیش از این ویژگی TrueTone در آیپد پرو راه خود را به آیفون پیدا کرد، شاید بتوانیم شاهد آن باشیم که اپل آیفون‌های پرچمدار ۲۰۱۸ را به نمایشگرهای ۱۲۰ هرتز مجهز کند. همچنین این نوع نمایشگر، انتخابی محبوب بین گیمرها است و به‌صورت بالقوه برای کاربردهای واقعیت افزوده نیز بهترین گزینه محسوب می‌شود؛ اما مینگ چی‌کو در گزارشی جدید ادعا می‌کند آیفون‌های ۲۰۱۸ به دلیل عدم ارائه‌ی «تجربه‌ی کاربری خوب»، از اپل پنسل پشتیبانی نخواهند کرد.

دوربین‌ها

در حداقلی‌ترین حالت انتظار می‌رود که آیفون‌های پرچمدار به همان سیستم دوربین دوگانه‌ی آیفون ۱۰ مجهز باشند؛ دوربینی که از دو سنسور ۱۲ مگاپیکسلی با لنز معمولی و تله‌فتو به‌ترتیب با دیافراگم معمولی f/1.8 و دیگری f/2.4 با تثبیت‌کننده‌ی اپتیکال تصویر دوگانه تشکیل شده است. علاوه‌بر این، فلش LED چهارگانه‌ی TrueTone با همگام‌سازی آهسته به عکس‌برداری در نور کم کمک می‌کند؛ البته باید در نظر داشت که مدل میان‌رده‌ی ۶.۱ اینچی همانند آیفون ۸ از دوربین تکی بهره خواهد گرفت.

در ابتدا وب‌سایت فوربز براساس طرح‌های شماتیک از آیفون ۲۰۱۸ گزارش داد که مدل پرچمدار ۶.۵ اینچی به‌همراه سه دوربین در قسمت پشت عرضه خواهد شد. در ادامه‌ی گزارش آمده بود که اپل می‌تواند با به‌کارگیری ساختار دوربین سه‌گانه برای آیفون پرچمدار ۶.۵ اینچی تلاش کند تا این مدل را با مدل ۵.۸ اینچی متمایز کند و در این راستا از ترکیب لنزهای واید و تله‌فتو با یک حسگر مونوکروم (تک‌رنگ) برای کاهش نویز تصویر و بهبود دامنه‌ی داینامیک بهره بگیرد.

هواوی برای نخستین بار در گوشی هوشمند پی ۲۰ پرو دوربین سه‌گانه را ارائه داد و توجهات بسیاری را به خود جلب کرد؛ در نتیجه اتخاذ این رویکرد از سوی اپل می‌تواند موجب خشنودی طرفداران این شرکت شود؛ اما، براساس گزارش‌ها و تصاویر جدیدتر، ظاهرا بهره‌مندی مدل ۶.۵ اینچی از دوربین سه‌گانه در قسمت پشت منتفی است و این مدل همچون برادر کوچک‌تر خود همچنان از دوربین دوگانه استفاده خواهد کرد.

2018 iPhones

هنگامی که صحبت از میزان پیکسل‌ها به میان می‌آید، Apple محافظه‌کارتر از باقی سازندگان گوشی هوشمند به‌نظر می‌رسد، این شرکت از زمان عرضه‌ی آیفون ۶ اس در سال ۲۰۱۵ تاکنون از حسگر ۱۲ مگاپیکسلی استفاده کرده است. سونی، تامین‌کننده‌ی سنسورهای دوربین آیفون، چندی پیش سنسور ۴۸ مگاپیکسلی IMX586 را با آرایه‌ی فیلتر رنگ Quad Bayer معرفی کرد که در آن چهار پیکسل مجاور هم، پیکسل بزرگ‌تری را با ابعاد ۲×۲ تشکیل می‌دهند، این حسگر در اغلب موارد، سیگنال‌های چهار پیکسل مجاور را جمع می‌کند و حساسیت را به حد پیکسل‌هایی با ابعاد ۱.۶ میکرومتر (۱۲ مگاپیکسل) می‌رساند.

می‌توان انتظار داشت آیفون‌های ۲۰۱۸ از دوربینی با رزولوشن بین ۱۶ تا ۱۹ مگاپیکسل بهره‌ ببرد

سنسور جدید سونی در واقع رقیبی برای سنسور ۴۰ مگاپیکسلی هواوی پی ۲۰ پرو به‌حساب می‌آید و همانند آن از چینش Quad Bayer بهره می‌گیرد. سونی به‌صورت رسمی اعلام کرده است که حسگر IMX586 اوایل سپتامبر ۲۰۱۸ (اواسط شهریور) به گوشی‌های هوشمند راه پیدا خواهد کرد؛ بنابراین می‌توان امیدوار بود که اپل فرصت بهره‌گیری از سنسور جدید سونی را در آیفون‌های ۲۰۱۸ داشته باشد. در غیر این صورت، اگر اپل تصمیم به افزایش مقدار مگاپیکسل آیفون‌ها گرفته باشد، سونی در طیف حسگرهای دوربین Exmore RS خود تعدادی حسگر مناسب در اختیار دارد و می‌تواند به اندازه‌ی کافی به اپل وقت بدهد تا محصول خود را با پردازنده‌ی سیگنال تصویر و نیازهای محاسباتی حسگر مورد نظر یکپارچه کند؛ بنابراین می‌توان انتظار داشت آیفون‌های ۲۰۱۸ از دوربینی با رزولوشن بین ۱۶ تا ۱۹ مگاپیکسل بهره‌ ببرد.

پیش از این گزارش شده بود که اپل احتمالا از سال ۲۰۱۹ حسگر دوربین سه‌بعدی TrueDepth را به‌منظور بهبود واقعیت افزوده در دوربین‌های عقب معرفی و ایجاد افکت‌های بیشتر از جمله حالت پرتره را فراهم خواهد کرد تا از این طریق کاربران بتوانند انیموجی‌های سرگرم‌کننده را روی سر سوژه‌های دیگر نیز قرار دهند. از آنجایی که اپل هم‌اکنون به‌شدت بر واقعیت افزوده تمرکز دارد، احتمال دارد که قابلیت یادشده را زودتر از پیش‌بینی‌ها معرفی کند.

همچنین دوربین جلو یا سلفی در آیفون ۱۰ از بهترین نمونه‌های موجود در بازار محسوب می‌شود؛ اما انتظار می‌رود که اپل در آیفون‌های ۲۰۱۸ بهبودهای قابل توجه‌ای در آن اعمال کند. دست کم انتظار می‌رود که سنسور ۷ مگاپیکسلی فعلی دوربین جلو به ۱۲ مگاپیکسل ارتقاء پیدا کند تا به بهترین نحو امکان استفاده از ویژگی تماس ویدئویی گروهی فیس‌تایم در iOS 12 فراهم باشد.

آیفون 10 اس

در زمینه‌ی فیلم‌برداری پیش‌بینی نمی‌شود که شاهد تغییر قابل ملاحظه‌ای در آیفون‌های پرچمدار امسال باشیم. برخی بر این باورند که هرچند توانایی ضبط ویدئو‌های فوق آهسته‌ با نرخ ۹۶۰ فریم‌برثانیه، ویژگی سرگرم‌کننده و جذابی است و ترند این روزهای گوشی‌های هوشمند نیز محسوب می‌شود؛ اما در دنیای واقعی و استفاده‌ی روزمره، کاربرد چندانی برای کاربران ندارد، با این حال، طرفداران اپل مشتاق‌اند که این ویژگی را در آیفون‌های نسلی بعدی مشاهده کنند.

پردازنده ۷ نانومتری A12 و ۴ گیگابایت رم

اپل امسال نیز مثل همیشه، نسل بعدی سیستم روی تراشه‌ی قدرتمند خود به نام A12 را با لیتوگرافی هفت نانومتری معرفی و بدون تردید دو آیفون پرچمدار ۲۰۱۸ را به آن تجهیز خواهد کرد. در نتیجه، هرچند هواوی در نمایشگاه ایفا از کرین ۹۸۰، نخستین تراشه‌ی هفت نانومتری دنیا رونمایی کرد؛ اما نخستین گوشی هوشمند مجهز به پردازنده‌ی هفت نانومتری، آیفون ۲۰۱۸ خواهد بود.

آیا Apple تراشه‌ی تراشه‌ی جدید خود را برای آیفون میان‌رده‌ی ۶.۱ اینچی به‌کار خواهد گرفت؟ در حال حاضر، A11 بایونیک با وجود گذشت نزدیک به یک سال از معرفی، همچنان تراشه‌ی بی‌نظیری محسوب می‌شود؛ پس آیا این احتمال وجود دارد که اپل به‌منظور کاهش هزینه‌های تولید، آیفون میان‌رده‌ی امسال خود را به سیستم روی تراشه‌ی سال قبل مجهز کند؟ ما امیدواریم که اپل دست به انجام چنین کاری نزند؛ اما مثل همیشه هیچ چیز معلوم نیست.

آیفون ۲۰۱۸، نخستین گوشی مجهز به پردازنده ۷ نانومتری دنیا خواهد بود

چندی پیش، امتیازاتی منتسب به آیفون ۲۰۱۸ با iOS 12 در بنچمارک گیک‌بنچ رؤیت شد که نشان‌دهنده‌ی بهبود ۱۰ درصدی عملکرد این تراشه در مقایسه با تراشه‌ی A11 بود. هنوز نمی‌توان نسبت به اعتبار این بنچمارک مطمئن بود؛ اما با مقایسه‌ی نتایج آن با نسل‌های قبلی سیستم‌های روی تراشه‌ی سری A، منطقی به‌نظر می‌رسد که امتیازات بنچمارک یادشده را متعلق به تراشه‌ی جدید اپل بدانیم. هرچند امتیازات تک‌هسته‌ای و چند هسته‌ای GeekBench، نتایج درخشانی محسوب می‌شوند؛ اما اگر این اعداد واقعا متعلق به تراشه‌ی A12 باشند؛ پس به‌نظر می‌رسد که عملکرد نسل جدید تراشه‌ی اپل در قیاس با انتظارات پیشین، قدری در سطح پایین‌تری قرار دارد. علاوه‌بر این، نکته‌ی جالب توجه آن است که A12 از فرکانس پایه‌ی ۲.۴۹ گیگاهرتز بهره می‌گیرد.

A12 SOC Results

به گزارش دیجی‌تایمز، شرکت تایوانی TSMC، به‌منظور تأمین سفارش‌ اپل برای ساخت تراشه‌های A12 و به‌کارگیری آن‌ها در آیفون‌های جدید ۲۰۱۸، حجم تولید لیتوگرافی ۷ نانومتری خود را در نیمه‌ی دوم امسال افزایش داده است. انتظار می‌رود که تراشه‌ی A12 نه‌تنها قادر به ارائه‌ی عملکردی سریع‌تر باشد؛ بلکه به‌تبع آن از بهینگی بیشتری نیز در مصرف انرژی بهره بگیرد.

تراشه‌ی A12 علاوه‌بر بهبود کارایی و بهینگی، مجهز به ویژگی‌ها و قابلیت‌های قدرتمندی خواهد بود. پردازنده‌ی سیگنال تصویر این تراشه، تمام ویژگی‌های بهبودیافته‌ی مربوط به دوربین از جمله فوکوس خودکار سریع‌تر، پردازش پیکسل و کاهش نویز چند بانده‌ی سخت‌افزاری را به‌همراه خواهد داشت. به‌همین نحو، بهبودهای موتور عصبی A12 (موتور عصبی A11 بایونیک که از طراحی دو هسته‌ای بهره می‌گیرد، در زمان واقعی قادر به پردازش ۶۰۰ میلیارد عملیات در هر ثانیه است) موجب ارتقاء عملکرد فیس‌آیدی خواهد شد.

انتظار می‌رود که A12 دربردارنده‌ی نسل دوم پردازنده‌ی گرافیکی اختصاصی اپل باشد. اگر به صحت نتایج گیگ‌بنچ اعتماد کنیم، عملکرد گرافیکی آیفون‌های ۲۰۱۸ همچون نسل‌های پیشین در سطحی بالا قرار خواهد داشت. به‌نظر می‌رسد برخی کاربران اپل همیشه از مقدار حافظه‌ی رم موجود در دستگاه‌های این شرکت اظهار نارضایتی می‌کنند؛ امید می‌رود همان‌طور که در دو آیفون پرچمدار امسال شاهد به‌کارگیری ۴ گیگابایت حافظه‌ی رم باشیم و همچنین افزایش حداکثر حافظه‌ی ذخیره‌سازی را از ۲۵۶ گیگابایت به ۵۱۲ گیگابایت مشاهده کنیم؛ اما به احتمال فراوان، آیفون ۶.۱ اینچی مجهز به ۳ گیگابایت رم و حداکثر حافظه‌ی داخلی ۲۵۶ گیگابایت خواهد بود.

Apple A12

براساس گزارش وال استریت ژورنال، اپل به‌دلیل مناقشات حقوقی بین خود و کوالکام، از مودم‌های ساخت این شرکت در آیفون‌های ۲۰۱۸ استفاده نخواهد کرد، این وب‌سایت معتقد است که اپل در عوض برای تأمین مودم‌ آیفون‌های امسال به اینتل و مدیاتک متکی خواهد بود. جورج دیویس، مدیر ارشد مالی کوالکام، ماه گذشته در اظهار نظری تایید کرد که اپل قصد ندارد در آیفون‌های سری ۲۰۱۸ از تراشه‌های کوالکام استفاده کند. او افزود که کوپرتینونشین‌ها از مودم‌های ساخت رقبا بهره خواهند گرفت. این موضوع خبر خوبی برای آیفون‌های ۲۰۱۸ محسوب نمی‌شود؛ زیرا براساس تست‌های صورت‌گرفته، مودم‌های اینتل در مقایسه با کوالکام سرعت پایین‌تری دارند؛ بنابراین آیفون‌های نسل بعدی اپل در زمینه‌ی اتصال به شبکه‌ی نسل چهارم موبایل احتمالا عملکرد ضعیف‌تری از رقبای اندرویدی خود خواهند داشت.

براساس ادعای یک وب‌سایت خبری چینی، دست کم یکی از آیفون‌های ۲۰۱۸ مجهز به قابلیت دو سیمکارت آماده به‌کار خواهد بود. مینگ چی کو نیز معتقد است که اپل دو مدل مختلف از آیفون ۶.۱ اینچی معرفی خواهد کرد؛ یک مدل مجهز به قابلیت سیم دوگانه در حالت آماده‌ به‌کار که امکان استفاده‌ی همزمان از دو سیمکارت را فراهم می‌آورد و مدل دیگر تنها از یک شکاف سیمکارت برخوردار خواهد بود.

همچنین اخیرا گزارش شد که در نسخه‌ی بتای پنجم iOS 12، پشتیبانی از سیمکارت دوگانه رؤیت شده است. سیستم‌عامل اپل حتی به وجود خشاب فیزیکی دوم سیمکارت اشاره می‌کند؛ بدین معنی که آیفون مجهز به سیم دوگانه احتمالا از دو سیمکارت فیزیکی پشتیبانی خواهد کرد و این قابلیت تنها محدود به یک خشاب سیم کارت و سیم کارت الکترونیکی (eSIM) نخواهد بود. با این حال، ظاهرا اپل قصد دارد مدل دو سیمکارت آیفون ۲۰۱۸ را به‌صورت انحصاری در بازار چین عرضه کند.

باتری و شارژ

اپل در آیفون‌های پرچمدار امسال به استفاده از ساختار باتری دوگانه همچون آیفون ۱۰ ادامه خواهد داد؛ اما آیفون ۶.۱ اینچی احتمالا مجهز به یک باتری خواهد بود. بسیاری از منابع گزارش داده‌اند که اپل تلاش دارد تا وابستگی‌ به شرکت تأمین‌کننده‌ی Dialog Semiconductor را کاهش دهد و در همین راستا در حال طراحی تراشه‌های مدیریت انرژی خود برای تمام یا برخی از آیفون‌های ۲۰۱۸ است. برخی گزارش‌های ضد و نقیض حاکی از آن است که اپل قصد دارد نزدیک به نیمی از تراشه‌های مدیریت انرژی خود را در آیفون‌های ۲۰۱۸ جایگزین نمونه‌های موجود کند؛ در حالی که منبعی دیگری خاطر نشان کرده است که تراشه‌های اختصاصی اپل احتمالا تا سال ۲۰۱۹ آماده نخواهند شد.

iPhone 2018 Batteryساختار باتری دوگانه‌ی آیفون ۱۰

اگر تراشه‌های یادشده آماده شده باشند، انتظار می‌رود که در آیفون‌های ۵.۸ و ۶.۵ اینچی به‌کار گرفته شوند. تراشه‌های جدید اپل وظایفی همچون مدیریت عمر باتری، شارژ دستگاه (در اتصال با ایرپاور) و مصرف انرژی را با قابلیت‌های پیشرفته‌ی نظارتی برعهده خواهند گرفت.

سال گذشته اپل با طراحی پردازنده‌ی گرافیکی اختصاصی، موفق به کاهش هزینه‌ها و بهبود آیفون پرچمدار شد. اگر موانع پیش‌روی اپل از میان برداشته شود، تراشه‌های مدیریت انرژی آن در ترکیب با تراشه‌ی A12 می‌تواند ساعت‌ها به عمر باتری آیفون‌های ۲۰۱۸ بیافزاید؛ اما در غیر این صورت، انتظار می‌رود که عمر باتری مدل ۵.۸ اینچی آیفون تقریبا هم‌اندازه‌ی عمر باتری آیفون ۱۰ باشد و مدل بزرگ‌تر ۶.۵ اینچی نیز از باتری بزرگ‌تری با حداکثر ۲۵ درصد ظرفیت بیشتر، یعنی چیزی در حدود ۳۳۰۰ تا ۳۴۰۰ میلی‌آمپر بهره بگیرد.

انتظار می‌رود که اپل سرانجام پد شارژ‌ بی‌سیم ایرپاور را به‌صورت رسمی در کنار آیفون‌های ۲۰۱۸ عرضه کند

در نهایت انتظار می‌رود که اپل سرانجام پد شارژ‌ بی‌سیم ایرپاور را به‌صورت رسمی در کنار آیفون‌های ۲۰۱۸ عرضه کند، این پد سال گذشته در کنار آیفون‌های نسل پیشین معرفی شد؛ اما تاکنون با گذشت نزدیک به یک سال هنوز راه خود را به بازار پیدا نکرده است. به‌نظر می‌رسد که به‌زودی می‌توانیم با استفاده از ایرپاور به تجربه‌ی شارژ‌ چند دستگاه به‌صورت همزمان دست پیدا کنیم.

شارژ بی‌سیم آیفون‌های ۲۰۱۷ تنها با توان ۷.۵ وات، آن هم پس از به‌روزرسانی نرم‌افزاری به iOS 11.2 قابل انجام بود. این در حالی است که استاندارد Qi از حداکثر توان شارژ ۱۵ وات پشتیبانی می‌کند. آیا اپل در عین مقابله با گرمای ناشی از شارژ‌ با توان ۱۵ وات، قادر به حل مشکل شارژ آهسته‌ی آیفون‌ها خواهد بود و آیا ایرپاور از شارژ‌ با توان ۱۵ وات پشتیبانی خواهد کرد؟ امیدوار هستیم که این‌گونه باشد.

در بررسی‌های انجام‌شده، بسیاری از خساست اپل در قرار ندادن شارژر سریع در جعبه‌ی آیفون ۱۰ گلایه کرده بودند. در نتیجه اکنون انتظار می‌رود که اپل این مشکل را در آیفون‌های ۲۰۱۸ رفع کند. براساس شایعات، کوپرتینونشین‌ها در حال کار روی یک شارژر قدرتمندتر ۱۸ واتی هستند تا سرانجام آن را به‌همراه آیفون‌های ۲۰۱۸ عرضه کنند.

به گزارش یکی از منابع زنجیره‌ی تأمین، آیفون‌های ۲۰۱۸ همگی به‌همراه یک آداپتور ۱۸ واتی USB-C و یک کابل USB-C به لایتنینگ عرضه خواهند شد تا امکان شارژ سریع بدون نیاز به خرید لوازم جانبی اضافی فراهم باشد. همچنین ماه گذشته تصویری از نمونه‌ی آزمایشی نسخه‌ی آمریکایی این شارژر ۱۸ واتی منتشر شد که به شارژر ۵ واتی فعلی اپل شباهت داشت و روی آن یک درگاه USB-C به‌چشم می‌خورد.

iOS 12

ما هنوز شاهد هیچ غافلگیری خوشایندی در نسخه‌ی بتا iOS 12 نبوده‌ایم و این نسخه از سیستم‌عامل اپل به جز برخی ویژگی‌های جزئی همچون میموجی‌ها تفاوت چندانی با iOS 11 ندارد؛ اما به‌نظر می‌رسد که اپل هر ساله در کنار معرفی آیفون‌های جدید، یک غافلگیری تازه نیز از کلاه جادویی خود بیرون می‌آورد.

اپل سال گذشته با معرفی افکت دوربین نورپردازی پرتره، کاربران را شگفت‌زده کرد و امسال نیز به‌شدت انتظار می‌رود که قابلیت جدید دیگری را در دسترس کاربران قرار دهد. با توجه به اینکه هر دو آیفون پرچمدار امسال مجهز به نمایشگر OLED خواهند بود، باعث خوشحالی خواهد بود که اپل حالت تیره‌ای را که کاربران از مدت‌ها پیش خواستار آن بوده‌اند و همچنین قابلیت نمایشگر همیشه روشن را سرانجام معرفی کند.

iOS 12 Dark Modeطرح مفهومی از نمایشگر همیشه روشن. آیا اپل سرانجام حالت تیره‌ی واقعی را معرفی خواهد کرد؟

علاوه بر این، آیفون ۶.۵ اینچی OLED همانند دیگر آیفون‌های پلاس از حالت افقی آیپدمانند پشتیبانی خواهد کرد؛ بدین شکل که با چرخاندن گوشی در حالت افقی، اطلاعات بیشتری در اپلیکیشن‌های اصلی نظیر تقویم یا مخاطبان نمایش داده خواهد شد. بسیاری از اپلیکیشن‌های بومی اپل هم‌اکنون با به‌روزرسانی به آخرین نسخه از حالت منظره‌ی جدید پشتیبانی می‌کنند؛ اما این ویژگی برای آیفون ۵.۸ اینچی ارائه نخواهد شد.

iPhone Landscape Mode

قیمت و زمان عرضه

مینگ ‌چی کو در ماه آوریل گزارش داد که اپل امسال هر سه مدل آیفون‌های ۲۰۱۸ را در یک زمان عرضه خواهد کرد و راهبرد قیمتی ملایم‌تری نیز در قبال آن‌ها در پیش خواهد گرفت. وی خاطرنشان کرد از آنجایی که اپل نگران «تأثیر منفی قیمت بالاتر» در بازار است، قیمت‌های زیر را برای آیفون‌های ۲۰۱۸ در نظر گرفته است.

او در ادامه افزود که اپل به‌لطف بهبودهای عملکرد مونتاژ، موفق به بهبود ساختار هزینه‌ها شده است. همچنین به گزارش وال استریت ژورنال، اپل انتظار دارد که آیفون میا‌ن‌رده به‌دلیل برخورداری از قیمت مقرون‌به‌صرفه بخش اعظمی از فروش آیفون‌های سری ۲۰۱۸ را تشکیل دهد. از آنجایی که هنوز هیچ اطلاعات بیشتری درباره‌ی ریز هزینه‌ی مواد و لوازم به‌کاررفته در آیفون‌های ۲۰۱۸ در دست نیست، نمی‌توان قیمت‌ها را تایید یا رد کرد:

  • آیفون ۵.۸ اینچی: بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ دلار (کاهش قیمت از ۹۹۹ دلار)
  • آیفون ۶.۵ اینچی: بین ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار
  • آیفون ۶.۱ اینچی LCD: بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ دلار

اپل ۸ شهریور دعوتنامه‌ی رویداد معرفی آیفون ۲۰۱۸ را ارسال کرد، این مراسم امسال در روز چهارشنبه ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریور)، رأس ساعت ۱۰ به وقت محلی (۲۱:۳۰ به وقت ایران) در سالن گردهمایی استیو جابز در اپل پارک برگزار خواهد شد. انتظار می‌رود کوپرتینونشین‌ها در مراسم پیش‌رو، علاوه بر سه مدل از آیفون، نسل ۴ اپل واچ را نیز معرفی کنند. همچنین براساس شایعات، در این رویداد احتمال رونمایی از نسل جدید اپل تی‌وی و آیپدهای پروهای جدید نیز وجود دارد.

دعوتنامه مراسم آیفون 2018 اپل / Apple iPhone 2018 Event

 پیش‌خرید آیفون‌های ۲۰۱۸ احتمالا دو روز پس از معرفی، یعنی در تاریخ ۱۴ سپتامبر (۲۳ شهریور) امکان‌پذیر خواهد بود. همان‌طور که اشاره شد، مینگ چی کو معتقد است که هر سه آیفون در یک زمان روانه‌ی بازار خواهند شد؛ اما کتی هوبرتی، تحلیلگر مؤسسه‌ی مورگان استنلی معتقد است که عرضه‌ی مدل ۶.۱ اینچی آیفون به‌دلیل مشکلات موجود در تولید سیستم نور پس‌زمینه‌ی LCD احتمالا تا یک ماه به تعویق خواهد افتاد.

کمتر از چند روز دیگر تا برگزاری رویداد رونمایی از آیفون ۲۰۱۸ باقی‌ مانده است و این احتمال وجود دارد که تا لحظات پایانی منتهی به مراسم، جزئیات بیشتری از آیفون‌ها فاش شود که به محض انتشار آن‌ها را پوشش خواهیم. روز چهارشنبه نیز مثل روال هر سال می‌توانید رویداد اپل را به‌صورت زنده از زومیت دنبال کنید.

زومیت

نگاهی به شایعات و باورهای نادرست در خصوص دکل‌های مخابراتی و امواج موبایل

نحوه تاثیر تابش‌های الکترومغناطیسی روی مردم و محیط‌زیست، موضوعی است که در محاصره انواع اطلاعات نادرست و سوء‌برداشت‌های عجیب و غریب است. به عقیده بسیاری، تلفن‌های همراه به دلیل انرژی امواج با فرکانس‌های رادیویی که برای برقراری ارتباط با دکل‌های مخابراتی از آن استفاده می‌کنند، می‌توانند به بدن فرد آسیب برسانند.

 حتی گفته می‌شود که این تابش‌های الکترومغناطیس می‌توانند به سلول‌ها نفوذ کنند و با آسیب رساندن به آن، موجب افزایش خطر ابتلا به تومور مغزی شوند. البته همان‌طور که به‌خوبی می‌دانید، پژوهشگران هنوز موفق به کشف ارتباط ثابت‌ شده‌ای بین تلفن همراه و آسیب‌های مغزی نشده‌اند. در سه بخش قبلی از مجموعه مقالات مرتبط با امواج الکترومغناطیس و تجهیزات مخابراتی، با تابش و امواج الکترومغناطیس، ماهیت و اثرات دقیق آن آشنا شدیم، در این بخش به برخی باورهای نادرست در خصوص امواج ساطع شونده از گوشی‌های موبایل و آنتن‌های نصب شده بر فرازِ دکل‌های مخابراتی می‌پردازیم.

شایعات زیادی در مورد آسیب‌های ناشی از تابش‌های الکترومغناطیس و دستگاه‌های مخابراتی وجود دارد و احتمالا یکی از بحث‌برانگیزترین این شایعات به آنتن‌هایی مربوط می‌شود که عموما روی دکل‌های مخابراتی نصب می‌شوند.

شواهد ضد و نقیضی که در این خصوص وجود دارد، بسیاری بر این عقیده‌اند که دکل‌های مخابراتی تاثیر منفی روی سلامتی انسان دارند. نتیجه برخی از پژوهش‌ها نشان می‌دهد با وجود اندک بودن توان تابش‌های الکترومغناطیس ناشی از آنتن‌های دکل‌های مخابراتی، قرار گرفتن در معرض این تابش‌ها، می‌تواند به‌مرور تاثیرات منفی روی فرد بگذارد. تعداد اندکی از پژوهشگران نیز حتی بحث را به آنجا کشاندند که علنا اعلام کردند که دکل‌های ارتباطات مخابراتی سرطان‌زا هستند. اما چیزی که واضح است، اینکه هنوز شواهد و مدارک قانع‌کننده ای برای باور به این فرضیه وجود ندارد.

اما از مواردی که اشاره کردیم، به‌خوبی روشن است که حتی عاقل‌ترین و تحصیل‌کرده‌ترین افراد جامعه هم با چنین سوءبرداشت‌هایی دست ‌به ‌گریبانند. این دست افراد گاهی اوقات به‌قدری از نظر خود مطمئن‌اند که به‌دشواری می‌توان وارد بحث‌ با آنها شد. اما کافی‌ست که کمی وارد بحث شوید تا متوجه شوید که طرف مقابل، که تا همین چند لحظه قبل در قواره‌ی یک کارشناس امواج فرکانس رادیویی با شما صحبت می‌کرد، در واقع از اساسی‌ترین مفاهیم این زمینه هم آگاهی ندارد.

پژوهشگران هنوز موفق به کشف ارتباط ثابت‌ شده‌ای بین تلفن همراه و آسیب‌های مغزی نشده‌اند

 این‌ فرد ممکن است، از جایی شنیده باشد که فردی اگر از دکل‌های مخابراتی دور باشد، به‌هیچ‌وجه در معرض تابش‌ها قرار نمی‌گیرد. یا به‌ این دلیل که در منبعی خوانده است که اجاق مایکروفر، مواد غذایی را به مواد رادیواکتیو تبدیل می‌کند، نسبت به استفاده از دستگا‌ه‌های مایکرویوو برای گرم کردن غذا حساس شده است! اما واقعیت چیست؟ آیا امواج ناشی از آنتن دکل‌های مخابراتی و موبایل برای سلامتی انسان مضرند؟ آیا تابش‌های الکترومغناطیس و امواج رادیویی، سرطان‌زا هستند؟

آیا دوز ایمن رادیواکتیو هم وجود دارد؟

آیا دوز ایمن رادیواکتیو هم وجود دارد؟

تابش‌های الکترومغناطیس، در همه ابعاد زندگی روزمره ما وجود دارند، بنابراین ممکن نیست که تحت تاثیر دوزهای (Dose) کوچک آن قرار نگیریم. منظور از دوز، کمیت اندازه‌گیری در حوزه‌ی تغذیه، پزشکی، سم‌شناسی، جذب، مصرف و پرتوگیری است. تابش‌ها گاهی دارای منبع طبیعی و گاهی نیز دارای منبع انسانی و صنعتی هستند و انواع مختلفی دارند. برخی از دستگاه‌های برقی تابش الکترومغناطیس از خود ساطع نمی‌کنند ولی تنها میدان الکتریکی در اطراف خود القاء می‌کنند، یا آنکه تنها میدان مغناطیس در اطراف خود القاء می‌کنند، یا آنکه هر دو میدان الکتریکی و مغناطیسی را بطور جداگانه القاء می‌کنند، اما به دلیل فرکانس اندک تغییرات مقدار سیگنال در حوزه زمان، نتیجه به یک تابش الکترومغناطیس با انتقال در محیط با سرعت نور ختم نمی‌شود.

 برخی دستگاه‌های ما دائما تابش‌های الکترومغناطیس ساطع می‌کنند که خود ما نیز همواره در معرض این تابش‌ها قرار می‌گیریم که امواج ناشی از آنتن‌های دکل‌های ارتباطات مخابراتی و روترهای وای‌فای از این جمله می باشند، خصوصا که ساکن یک کلان‌شهر باشیم. به عنوان مثال، تنها در تهران، بیش از ۱۲ هزار دکل نصب شده که فقط نیمی از آنها دکل‌های موبایل هستند و بقیه دکل‌های مخابرات شبکه اینترنت، دکل‌های پخش رادیو و تلویزیون آنالوگ و دیجیتال، شبکه بی‌سیم آتش‌نشانی، آمبولانس، نیروی انتظامی، عاملین شهرداری، حراست‌ دستگاه‌ها و سازمان‌های نظارتی امنیتی و غیره هستند و احتمالا در آینده با توجه به رشد تعداد کاربران و رشد آسمان‌خراش‌ها و ساختمان‌های بلند و نیاز به ارتباط رادیویی با کیفیت بالاتر، شاهد رشد تعداد این دکل‌ها خواهیم بود.

گاهی اوقات برای تشخیص دقیق شکستگی نیاز به آزمایش اشعه ایکس دارید که یک «تابش یونیزان (Ionizing Radiation)» است و مقدار زیاد آن ضمن اینکه باعث تخریب بافت‌های زنده می‌شود، سرطان‌زا نیز است، اما دوز کوچک این نوع پرتوگیری، آن میزانی نیست که موجب مرگ یا بیماری فرد شود. قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض تابش‌های الکترومغناطیس ممکن است روی سلامتی فرد تاثیر بگذارد. اما سطح پایین تابش، بلافاصله روی فرد تاثیر نمی‌گذارد. در واقع، قرار گرفتن در برابر سطح پایین تابش‌، همچون استفاده از تلفن همراه به مدت چند ساعت در روز برای مدت چند سال می‌تواند خطرات مرتبط به تابش‌ها را افزایش دهد.

 گفته می‌شود که انرژی امواج با فرکانس رادیویی تلفن همراه، تاثیر منفی موقتی روی ناباروری مردان دارد، چرا که این امواج باعث افزایش دمای اسپرماتوزوئید ذخیره شده در بیضه‌ها می‌شود. اما ابن موضوع هنوز به خوبی ثابت نشده است و حتی به نظر می‌رسد که چنین ادعاهایی اکثر توسط فعالان ضد موبایل مطرح می‌شود و در جامعه علمی بحث پذیرفته شده‌ای محسوب نمی‌شوند.

ولی اینکه این امواج خطر افزایش تومورهای مغزی را افزایش دهد، از نظر علمی قابل اثبات نیست و به همین دلیل، از ژوئن ۲۰۱۲ میلادی، مرکز جهانی تحقیقات سرطان (Centre International de Recherche sur le Cancer) وابسته به سازمان جهانی بهداشت، امواج با فرکانس رادیویی را در در دسته عوامل «احتمالا سرطان‌زا» قرار داده است.

به‌هرحال اگر به ‌صورت صحیح از تلفن همراه خود استفاده کنید، دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. اگر چیزی از این موارد نمی‌دانید، نگران نباشید. دسامبر ۲۰۱۷ بود که سازمان بهداشت ایالت کالیفرنیا، دستورالعمل‌هایی را برای کاهش مواجهه با انرژی امواج با فرکانس‌های رادیویی منتشر کرد.

در صورت دور بودن از دکل مخابراتی، فرد بیشترین پرتوگیری را از دستگاه تلفن همراه خواهد داشت

سازمان بهداشت ایالت کالیفرنیا (که احتمالا از اولین سازمان‌های دولتی دنیا است که خطرات ناشی از تلفن‌های همراه را واقعا جدی گرفته) به مردم این ایالت به‌خصوص کودکان، توصیه کرد که تا حد ممکن از گوشی‌های تلفن همراه دوری کنند. سازمان بهداشت ایالت کالیفرنیا علاوه بر این، دستورالعمل‌هایی در مورد چگونگی کاهش مواجهه با انرژی امواج با فرکانس‌های رادیویی منتشر کرد. از جمله این دستورالعمل‌ها که می‌توان به آن اشاره کرد:

·       دور نگه داشتن تلفن‌های همراه از بدن

·       هنگام خواب گوشی‌ها را در اطراف یا نزدیک به تختخواب خود قرار ندهید

·       عدم استفاده از هدست در زمانی که مکالمه‌ای برقرار نیست

·       زمانی که سیگنال‌های رادیویی ضعیف‌اند از تلفن‌های همراه استفاده نکنید.

سازمان بهداشت ایالت کالیفرنیا به مردم توصیه کرده است که برای گوش دادن به موسیقی و ویدئو یا دانلود فایل‌های حجیم نیز از تلفن‌های همراه خود استفاده نکنند، چرا که این موضوع می‌تواند منجر به افزایش انرژی دریافت شده بدن از امواج با فرکانس‌های رادیویی شود.

گرم کردن غذا با مایکروفر، مواد غذایی را رادیواکتیویته می‌کند؟

گرم کردن غذا با مایکروفر، مواد غذایی را رادیواکتیویته می‌کند؟

شایعات زیادی مبنی بر این وجود دارد که اجاق‌های مایکروویو یا همان مایکروفرها می‌توانند مواد غذایی را به دلیل مخلوط کردن امواج رادیواکتیو و تابش‌ الکترومغناطیس، رادیواکتیو کنند. تابش مایکروویو نوعی تابش الکترومغناطیس است که طول موج‌های آن از۱ متر تا ۱ میلی‌متر با فرکانس‌های بین ۳۰۰ مگاهرتز تا ۳۰۰ گیگاهرتز متغیر است.

مایکروفرها از طریق به جنبش درآوردن مولکول‌های قطبیده آب، از راه تمرکز کامل (از کل نقاط واقع روی محیط ۳۶۰ درجه‌ای یک دایه روی مرکز آن) امواج الکترومغناطیس در محلی که غذا درون صفحه چرخان قرار می‌گیرد، آب موجود درون غذا را گرم می‌کنند و در نتیجه غذا نیز گرم می‌شود. در حالیکه رادیواکتیویته به فرآیندی گفته می‌شود که به وسیله آن هسته‌های ناپایدار اتمی دچار واپاشی هسته‌ای می‌شوند و برای اینکه این اتفاق در مایکروفر رخ دهد، لازم است انرژی بسیار بسیار بالاتری به غذا تابیده شود تا حدی که هیدروژن را به دوتریوم تبدیل کند و آب یا همان H2O به D2O یا همان آب سنگین مبدل شود که اینکار تنها از عهده یک راکتور آب سنگین برمی‌آید!

اجاق مایکروویو برای یخ‌زدایی مواد غذایی منجمد مثل گوشت، مرغ یا سبزیجات مطلوب است که در عرض چند دقیقه انجام می‌شود. مزیت دیگر پخت با مایکروفر حفظ عطر طبیعی غذاست که باعث می‌شود نمک یا شکر بیش از مقدار لازم به غذا افزوده نشود. مایکروفر غذا را با رطوبت خودش می‌پزد. بنابراین لازم نیست چربی اضافی یعنی کره یا روغن به آن افزوده شود. مایکروفر غذا را در زمان کوتاه بدون افزودن آب یا چربی می‌پزد، از طرفی همه انرژی در مایکروفر صرف پخت‌وپز می‌شود و برای گرم کردن ظرف یا طبقات فر هدر نمی‌رود؛ بنابراین مایکروفر وسیله‌ای سازگار با مصرف بهینه انرژی است.

نفسِ امواج مورد استفاده در مایکروویو، کاملا شبیه به تابش‌های الکترومغناطیس ناشی از تلفن‌های همراه ما هستند، با این تفاوت که در تلفن همراه دیگر خبری از تمرکز دهنده ۳۶۰ درجه‌ای نیست. در واقع، تلفن‌های همراه، دستگاه‌های دو طرفه تابشی- امواج مایکروویوی هستند که به‌مدت مکالمه و بدون آنکه روی مغز متمرکز شوند، تنها در یک زاویه حدود ۱۰ درجه از کل محیط ۳۶۰ درجه، در مجاورت مغز قرار می‌گیرند. بنابراین مشاهده می‌کنید که شباهت زیادی بین این دو نوع دستگاه وجود ندارد و اظهارات عجیب و غریب در حد شایعه و فاقد ارزش علمی است و می‌توان بدون نگرانی از هر دو دستگاه استفاده کرد.

بدنه اتومبیل می‌تواند به مانند قفس فارادی عمل کند؟

بدنه اتومبیل می‌تواند به مانند قفس فارادی عمل کند؟

اتومبیل‌ها دارای سقف‌های فلزی و شیشه‌های دودی زیادی هستند، بنابراین می‌توان گفت تا حدی می‌توانند همچون یک قفس فارادیِ ناقص عمل کنند. انرژی امواج با فرکانس‌های رادیویی به‌وسیله اثر فارادی (مگر اینکه پنجره‌ای باز شود یا آنتنی وجود داشته باشد) داخل اتومبیل به‌دام می‌افتند. انرژی امواج با فرکانس‌های رادیویی متمرکز می‌شود، به‌طوری که مقدار چگالی امواج مایکروویو در اطراف بدن انسان که می‌تواند در بدن نفوذ کند، بالاتر می‌رود.

تمرکز به این صورت رخ می‌دهد که قطعات فلزی، تابش‌های رادیویی را پی در پی روی شما ساطع می‌کند. به یاد داشته باشید که امواج با فرکانس‌های رادیویی به اندازه کافی قدرت نفوذ در شیشه را دارد، البته اگر شیشه از جنس دودی باشد و کربن در مواد دودی کننده وجود داشته باشد، مقداری از قدرت نفوذ موج را می‌کاهد. بنابراین، هنگامی که در اتومبیل با پنجره بسته هستید و سیگنال آنتن تلفن ضعیف است، در همین حال، می‌خواهید، مکالمه خود را ادامه دهید، تلفن همراه قدرت خود را برای پیدا کردن نزدیک‌ترین فرستنده افزایش می‌دهد. این باعث می‌شود میزان جذب ویژه موثر گوشی افزایش یابد و این بدان معنی است که نفوذ توان در هر ۱۰ گرم از بافت زنده در مدت ۶ دقیقه افزایش می‌یابد. بنابراین همان‌طور که مشاهده می‌کنید، استفاده از تلفن همراه در اتومبیل آنچنان که تصور می‌کنید، امن‌تر نیست، بخصوص وقتی که همه سرنشینان اصرار داشته باشند، از تلفن‌های همراه خود استفاده کنند.

آیا با دور شدن از دکل‌های مخابراتی، در معرض تابش کمتری قرار می‌گیریم؟

آیا با دور شدن از دکل‌های مخابراتی، در معرض تابش کمتری قرار می‌گیریم؟

آیا زندگی در نزدیکی دکل‌های تلفن همراه، واقعا ناامن است؟ و اگر محل زندگی ما از دکل‌های مخابراتی دور باشد، تاثیر مضری نخواهد داشت؟ یا اینکه تاثیر دکل‌های مخابراتی چه دور دست و چه نزدیک، منتهی با شیوه‌ای دیگر، هنوز وجود دارد؟ واقعیت این است که قرار گرفتن در معرض امواج تابشی، هم به فاصله از دکل مخابراتی و هم به قدرت سیگنال تلفن همراه بستگی دارد.

هنگامی که وضعیت آنتن‌دهی، ضعیف است، تلفن همراه به‌طور خودکار سیگنال‌های قوی‌تری را دریافت و ارسال می‌کند تا بتواند به نزدیک‌ترین دکل مخابراتی متصل شود و کیفیت ارتباطی بالاتری را دریافت کند. به ‌این ترتیب، همانطور که متوجه شدید، در واقع، در صورت دور بودن از دکل مخابراتی، فرد بیشترین پرتوگیری را از خودِ دستگاه تلفن همراه خواهد داشت.

فرکانس‌های رادیویی نه تنها به انسان بلکه به حیوانات و گیاهان نیز آسیب وارد می‌کند

در واقع، وقتی آنتن‌های دکل شبکه موبایل از شما خیلی دور باشد، تلفن موبایل شما نیاز دارد که با قدرت بالاتری کار کند تا بتواند با دکل مخابراتی ارتباط برقرار کند و این کار، پرتوگیری بدن شما از گوشی تلفن همراهتان را بالاتر می‌برد. اگرچه پرتوگیری از آنتن‌های دکل مخابراتی کمتر شده باشد. همان‌طور که مشاهده کردید، بهتر است، هنگامی که میزان آنتن‌دهی کم است، با تلفن همراه صحبت نکنید. هنگامی که می‌دانید در آن نزدیکی دکل‌های تلفن کمتر‌ی وجود دارند، قبل از برقراری تماس صبر کنید تا وضعیت آنتن‌دهی بهتر شود.

پژوهش‌های علمی درباره تاثیرات تلفن‌های همراه چه‌می‌گویند؟

پژوهش‌های علمی درباره تاثیرات تلفن‌های همراه چه‌می‌گویند؟

پژوهش‌های علمی بسیاری در مورد تاثیر تابش‌های الکترومغناطیسی روی سلامت انجام گرفته است. نتایج این بررسی‌ها به‌قدری اهمیت داشتند که سازمان بهداشت جهانی (WHO) تصمیم گرفت که امواج ناشی از تلفن همراه را در فهرست عوامل «احتمالا سرطان‌زا» قرار دهد. این تصمیم با توجه به این واقعیت گرفته شد که شواهد موجود نشان می‌دهد که تابش‌های الکترومغناطیسی و فرکانس‌های رادیویی، بر سلامت انسان تاثیر منفی می‌گذارد.

در واقع، سازمان بهداشت جهانی انرژی امواج با فرکانس رادیویی را به‌عنوان یک عامل زیست‌محیطی 2B طبقه‌بندی کرده است. این دسته از عوامل زیست‌محیطی به دسته‌ای اطلاق می‌شود که ممکن است برای انسان سرطان‌زا باشند. دقت کنید کلمه «ممکن» است به این معنی نیست که «احتمال دارد» و این دومی، یعنی «احتمال دارد»، به این معنی است که امکانِ بمراتب قوی‌تری در رخداد سرطان‌زا بودن توسط عامل مورد نظر موجود است، مثلا فرض کنید پژوهش‌ها و پیمایش‌های آماری به ما نشان داده باشد که مثلا از هر ۱۰۰۰ نفر که در معرض امواج قرار گرفتند، ۲ نفر سرطان گرفته‌اند و اصلا این مصادیق خودشان دارای دسته‌بندی دیگری هستند و در گروه 2B به معنی «احتمالا سرطان‌زا» دسته‌بندی شدند.

قبل از اینکه نگران شوید، جالب است، بدانید که سازمان بهداشت جهانی، قهوه، ترشیجات، مواد خشک‌شویی، گازوئیل و پودر تالک (که در لوازم بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد) را نیز در فهرست عوامل 2B دسته‌بندی کرده است.

اما سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نظر دیگری دارد. این سازمان اعلام کرده که شواهد علمی قانع‌کننده‌ای در اختیار ندارد که نشان دهد، امواج با فرکانس‌های رادیویی ناشی از تلفن همراه روی سلامت انسان تاثیر منفی می‌گذارند. اما بررسی‌های مهم در این خصوص، همچنان ادامه دارد، اما چندین بررسی اصلی انجام شد که نتایج مشابهی را نشان داد: انرژی امواج با فرکانس‌های رادیویی روی سلامت انسان تاثیر می‌گذارد و خطر ابتلا به سرطان، به‌ویژه تومورهای مغزی را افزایش می‌دهد. اما باید منتظر انتشار بررسی‌های پژوهش مشهور «کاسموس یا COSMOS» که مخفف بررسی جهانی سلامت و استفاده از موبایل است بمانیم.

دانشمندان چند کشور اروپایی، در سال ۲۰۰۹، از هزاران کاربر تلفن همراه درخواست کردند که در بررسی‌های آنها شرکت کنند. بررسی‌هایی که به‌مدت ۲۰ تا ۳۰ سال آینده پیگیری می‌شوند و گفته‌ می‌شود که بیش از نیم میلیون نفر از سراسر اروپا در آن شرکت دارند.

علاوه بر این، دانشمندانی از بیش از ۴۰ کشور جهان در سال ۲۰۱۵، نامه سرگشاده‌ای را به سازمان ملل نوشتند و در آن اعلام کردند که تابش‌ها و فرکانس‌های رادیویی تلفن همراه به‌ روش‌های مختلفی نه تنها به انسان بلکه به حیوانات و گیاهان نیز آسیب وارد می‌کند. دانشمندان توصیه کردند که افراد بیشتری (مخصوصا کودکان و زنان باردار) آموزش‌های لازم برای مقابله با اثرات نامطلوب تلفن همراه را ببینند و مردم کمتری در معرض سطوح بالای تابش‌های (مانند زندگی در مجاورت دکل‌های مخابراتی) قرار گیرند.

به‌نظر نمی‌رسد که هم‌اکنون، پژوهشی در دست باشد که با قطعیت کامل، خطر امواج با فرکانس‌ رادیویی را به اثبات برساند. اما همان‌طور که دانشمندان فعال در حوزه تابش‌های الکترومغناطیسی، می‌گویند، استفاده کم‌تر از تلفن‌های همراه نمی‌تواند ضرری داشته باشد. در مقابل، حتی با توجه به‌بررسی‌های گذشته، قرار گرفتن زیاد در معرض تلفن همراه و نمایشگرهای مختلف (لپ‌تاپ و تبلت و دیگر دستگا‌ه‌های هوشمند)، می‌تواند علاوه بر تاثیرات منفی روی سلامت جسمی، برای سلامت روحی و روانی فرد هم مضر باشد. بنابراین، برای داشتن پاسخ قانع‌کننده‌تر، باید منتظر نتایج پژوهش‌های جامعی مانند پروژه کاسموس باشیم.


https://www.zoomit.ir/2018/9/9/286624/cell-phone-towers-cell-phones/

اولین دوره از مسابقات MotoE، سال ۲۰۱۹ برگزار می‌شود

تقویم رسمی اولین دوره از مسابقات موتورسیکلت‌های برقی MotoE با نام کامل FIM Enel MotoE World Cup که می‌توان آن را نسخه‌ی بی سر و صدای MotoGP نامید، منتشر شد. در اولین فصل از موتو ای، پنج پیست مختلف در پنج کشور اروپایی، میزبان موتورسیکلت‌های سریع اما بی سر و صدا، خواهند بود.

MotoE

اولین مسابقه از فصل ۲۰۱۹ و اول MotoE در اسپانیا، پیست Jerez و مورخ ۱۵ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ برگزار خواهد شد. پس از آن در پیست‌های لمانز فرانسه، زکسنرینگ آلمان، ردبول رینگ اتریش و میزانو ایتالیا رقابت موتورسیکلت‌های برقی را خواهیم دید. در هر هفته‌ی مسابقه، روز جمعه دور تمرینی، روز شنبه زمان‌گیری و تعیین خط و روز یکشنبه مسابقه‌ی اصلی برگزار خواهد شد. تقویم کلی فصل ۲۰۱۹ رقابت‌های MotoE به‌ شرح زیر است:

  • پیست Jerez اسپانیا، ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸
  • پیست Le Mans فرانسه، ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸
  • پیست Sachsenring آلمان، ۱۶ تیر ۱۳۹۸
  • پیست Red Bull Ring اتریش، ۲۰ مرداد ۱۳۹۸
  • پیست Misano ایتالیا، ۲۴ شهریور ۱۳۹۸

MotoE


در حال حاضر، حضور ۶ تیم ۲ نفره و ۶ تیم تک‌نفره با مجموع ۱۸ دستگاه موتورسیکلت بدون ذکر موتورسواران هر تیم، در فصل اول MotoE تأیید شده است. موتورسواران هر تیم باید سابقه‌ی شرکت در مسابقات معتبر را داشته باشند؛ بر اساس شایعات موجود، بردلی اسمیت یکی از موتورسواران MotoE خواهد بود. تمام موتورسیکلت‌های MotoE توسط برند ایتالیایی Energica تولید می‌شوند و میشلن تأمین‌کننده‌ی انحصاری تایرهای MotoE خواهد بود. موتورسیکلت‌های برقی Energica از نوع آهنربایی مداوم و باتری ولتاژ بالای لیتیوم-یون هستند؛ ۱۴۷ اسب بخار قدرت، نهایت سرعت ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت، گشتاور ۲۰۰ نیوتن‌متر در ۵۰۰۰ دور بر دقیقه، زمان حدود ۳ ثانیه در تست سرعت صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت و ۸۵ درصد شارژ ظرف ۲۰ دقیقه زمان از مشخصات فنی این موتورسیکلت‌ها است.


منبع : زومیت